Vechtsport evenement Bao Trieu een succes

geplaatst in: Nieuws | 0
K4Groningen heeft bij het internationale vechtsport evenement van Bao Trieu uit Groningen een workshop kettlebell gegeven.

De keuze voor een workshop kettlebell werd door de organisator Earl Blijd gezien als een waardevolle aanvulling op de vele varianten van vechtsport die aangeboden werden op het weekend: Kung fu – Wushu -, Brazilian Jiu jitsu, Boksen, Chinees worstelen, wapens en dergelijke.

Kettlebell training zorgt voor kracht die past bij dynamische krijgskunsten; kettlebell wordt getraind met cyclische bewegingen, zonder directe impact op het lijf.

De mooie groep die kettlebell trainden werden vanaf de rand van de mat nieuwsgierig gadegeslagen door een grote groep kinderen die trainen bij Bao Trieu, maar die niet mee mochten doen. Krachttraining is voor volwassenen.

De deelnemers aan de workshop waren enthousiast en ze kwamen met veel vragen. Deze kettlebell workshop was zeker voor herhaling vatbaar, maar in het drukke programma was er slechts ruimte voor één uurtje kettlebell training.